İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ



*SİSTEM ÖZELLİKLERİ
Çalışma ortamında, insanların birbirleri aralarında yüksek miktarda mobil veri tranferi ihtiyaçları günümüzde güvenilir, hızlı ve geniş alanda hizmet verebilecek veri iletişim sistemlerinin gerekliliğini ortaya koymaktadır.Mobil iletişim teknolojilerindeki yenilikler ve gelişmeler konvansionel ses haberleşmesinin yanı sıra bu tip veri iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler için gerekli ve yetrli alt yapıyı sunabilecek duruma erişmiş ve geçtiğimiz bizkaç sene zarfında telekomünikasyon endüstrisinde başı çeken firmalar bı ihtiycı karşılamak amacıyla ürünleri pazara sunmay başlamıştır.
Ulaşabilirlik ve mobilitenin günümüzün iş ortamında artık bir gerekinim, daha da ötesi, bir zorunluluk olduğu gerçektir. bunu karşılamak amacı ile kurulan ve kurulması planlanan sistemler, müşteri ihtiyaçlarını göz önünde bulundurak tasarlanmalı ve müşterinin özel amaçlarına uygun şekilde düzenlenebilmelidir.

Mobil veri iletişim sisteminde GPS (Global Positioning System. "Global Yer Belirleme Sistemi") uydusu ile aracınızın yeryüzündeki yeri saptanarak GSM( “Küresel Mobil İletişim Sistemi” anlamına gelen GLOBAL SYSTEM FOR MOBILE COMMUNICATIONS) şebekesi vasıtasıyla aynı anda merkez bilgisayarı ya da internet üzerinde haritadan izlenmesi saglanmaktadır. Bu sayede her zaman her yerden bilgiye ve sisteme erişilebiliyor, doğru ve güvenilir iletişim sağlayabilir, işletme maliyetlerini en aza indirebilir dolayısıyla iş ve insan gücü verimliliğinizi artırabilirsiniz.

Genel özellikleri

*Periyodik olarak konum bilgisi gönderme
*Anlık konum bilgisi işleme
*Önceden tanımlanmış cografi kordinatlara girildiğinde konum bilgisi göderme
*Mesafe aralıklarına göre konum bilgisi gönderme
*Priyodik proğramlama ile 10 komum bilgisini 1 SMS ("Short Massage Service" yani Kısa Mesaj(İleti) Servisi) ile gönderme
*Acil durum butonu aracılığı ile acil durum bilgisi ve konum bilgisi gönderme
*Acil durum modunda kalma süresinin ayarlanabilir olması
*merkez tarafından acil durum iptali
*GSM kaplama alanı dışında iken 1000 konum bilgisini hafızada saklanması ve kaplama alanına girildiğinde göndermesi
*GSM ve GPS bağlantısında oluşan hataların bildirilmesi
*Olası merkezin (yetkili numaraların-WLIST) cihaz hatasında tutulması
*Tüm proğramlama komutları için WLIST kontrolü
*Sisteme girmeye çalışan yetkisiz telefonların sistem merkezine bildirilmesi
*GSM sistemi üzerinde ya da konsol aracılığı ile proğramlama
*Seri portlara opsiyonel birimlerin bağlanabilmesi (yazıcı,barkod okuyucu, v.b)(opsiyonel)
*Telemetrik ve diagnostik bilgilerin aktarılabilmesi (opsiyonel)
*Sesli görüşmelerin yapılabilmesi(opsiyonel)



MOBİL VERİ İLETİŞİM SİSTEMLERİ
Mobil veri ileteşim sisteminde GPS uydusuyla aracınızın yer yüzündeki yeri saptanarak GSM şebekesi vaıtasıyla aynı anda merkez bilgisayarı üzerindeki haritadan izlenmesi saglanmaktadır.
Bu sayede aracın rotası, hızı varış süresi gibi bilgiler her an için merkez tarafından görülerek istenildiğinde otomotik veya manuel kontrol edilebilmeltedir.
Karşılıklı bilgi alışveriş özelliğide olan bu sistemde ayrıca araçla merkez arasında fatura, stok listesi barkod bilgisi gibi formların tranferine imkan verecek güvenilir, hızlı ve hatasız bir iletişim sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok: